Hoppa till innehåll

Utvärdering angående tävling: bästa sättet att tillaga pytt i panna del 1

2007/10/20

Det finns alltså 4 bidrag anmälda på Blandar ihop-bloggen:
Andreas, K, Örjan och Richard.

Utom tävlan: Mannerström eller Bellman med nåt gräddstuvat.

Richards recept består i att dricka öl och det är ju ett rätt bra tips som funkar bra till de andra också, men i övrigt saknar receptet nödvändiga särdrag för att fackmannen ska kunna utföra receptet. Dessutom blir det så jobbigt att skicka geggan till Kalifornien. Richard vinner således inte.

Hittills har jag lyckats laga en (1) måltid pytt sedan tävlingen utlystes och egentligen lyckades jag inte hålla mej till ett (1) tävlingsrecept utan kombinerade egentligen Andreas och K’s för att uppnå ett väldigt lyckat resultat. Om ingen blir upprörd kommer jag dock att tillskriva detta recept K då hans sätt att steka potatisen samt användningen av flera pannor i mina ögon skiljer sej väsentligt från vad som beskrivs i övriga tävlingsrecept. Efter studier har jag kommit fram till att användningen av oxfilé är närliggande för den inom området bevandrade. (Andreas bidrag innehåller i förhållande till de andra recepten egenheterna vildsvinsstek och bratwurst, Örjan fokuserar på Halling och oxbringa.)

Således:
K’s recept men nötsteken utbytt mot oxfilé och det rökta fläsket utbytt mot Isobels (eller om det var Hughs) hemrimmade sidfläsk.

Däremot blev det inget Bordeauxvin till utan vanlig söndagsfolka.

Resultat: inte dumt alls.

Tänkte käka vildsvisnstek imorgon så det kan bli pytt i veckan som kommer.

3 kommentarer leave one →
  1. 2007/10/20 15:15

    Jag känner mig adekvat hedrad. Jag tycker ändå att du ska prova just det rökta fläsket.

    Oxfilé är nog bättre än nötstek, men då missar man de sista resterna av att det rör sig om restmat. Men det kanske det inte är?

  2. Patrik permalink
    2007/10/20 23:21

    Klart det är restmat, men jag hade oxgfile som rest från den där rossinin.

  3. Jessika permalink
    2007/10/21 09:52

    Pytt är ju som sagt restmat, jag älskar pytt, det är min favvomat alla kategorier, följt av en Mycket Blodig Biff.
    Men vildsvinsstek?
    Nåväl, restmat var det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: