Ugnssöndertillagade kamben – koreansk inspiration
Så kom det sig att jag gjorde kimchi. Hela hösten har varit ett evigt syrande och nu hade jag kommit till kimchi. Men vad äter man till det? Kål tänkte jag och så tänkte jag coleslaw och så tänkte jag pulled pork och så tänkte jag att nog st det finnas någon koreansk fläskrätt och tänk det fanns det. Dweji bulgogi. Så jag tog del av ett och annat dwej bulgogi-ecept och tänkte att den kryddblandingen kan jag smeta in några kamben i och så kan jag laga sönder dem i ugnen under en dag. Så det gjorde jag.
Det blev bra.
Ingredienserna var typ nåt i stil med socker, soja, ingefära, koreansks bönpasta, svartpeppar, mirin, kamben, sesamfrön, sesamolja (eftersom upphettat kanske det passat bättre med en neutral olja), vitlök, vitlökspulver, chilipulver, …
Hur jag gjorde redovisade jag i realtid på Instagram & Twitter. Samtida som jag är. Så här såg det ut.
Ser otroligt gott ut. Tack för dina fina receptorer. Är själv lycklig ägare till en backyard smaker. Och tillagar då och då lågtemperaturgrillat kött. Ska prova din marinad nästa gång.