Hoppa till innehåll

Stekt grishjärna med brynt smör

2009/12/13

När man köper ett grishuvud och det inte är styckat på något annat sätt än att det frigjorts från griskroppen (den del av grisen som exempelvis fläsksidan och kotletterna kommer från) finns det med stor sannolikhet en liten liten grishjärna långt där inne i skallen. När man kämpat med att såga itu huvudet och det tinat helt belönas man att kunna plocka ut den lilla lilla grishjärnan. För att äta den låter man den först ligga i salt vatten i kanske en timme och därefter sjuda i lite buljong i tjugo minuter. Sen kan man till exempel skiva den och steka skivorna gyllene i smör. Servera med brynt smör. Det blir inte mycket, men det blir gott.

Små munsbitar

3 kommentarer leave one →
  1. pellejones permalink
    2012/05/11 14:17

    Tjena! Jag har försökt få tag på ett huvud som har öron och hjärna kvar, vet du var man kan få tag på det enklast?

    Mvh
    Per

    • 2012/05/11 14:36

      jag har köpt genom vanlig leverantör i saluhall (husmans deli), men beställt i förväg, samt när jag köpt direkt från uppfödare, även då genom att fråga speciellt

  2. 2014/01/28 18:14

    Fryst hjärna köper du hos Luco Food i Malmö.

Lämna en kommentar