Skip to content

Rimma griskind

2010/11/03
by

Nä, det blir inte nån rimlag. Det jag sysslat med ikväll (förutom att äta njure och kolla på San Francisco Giants’, World Champions, segerparad genom downtown San Francisco) är att torrimma griskinden.

Läst i och inspirerats av Grigsons bok om charkuterier och Hughs köttbok. Två recept, rätt lika, men mitt är inte exakt. Om två veckor vet jag om det blev bra, eller det vet jag att det kommer att bli och den dagen blir det kokt rimmad kind med puylinser. Det är ett löfte.

Ingredienser:
225 gram havssalt

  • 5 gram farinsocker
  • 5 gram salpeter
  • 10 svartpepparkorn
  • 10 enbär
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan

men inga kryddnejlikor
och
ingen kryddpeppar

Göra:
Blanda.

Ta ut kinden ur kylen.

Gnid in kinden med salt och kryddor.

Packa in i gladpack.

Och så kan det hela få ligga i kylen några veckor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: