Köttfärssås: kärlek och kvalité
Ny köttfärssåstävling, många bra kockar inblandade, jag har inte en chans, men jag har en idé om vad jag, Gustav och Veronica gillar och jag tänker koncentrera mej på det.
Det senaste infallet är att hålla sej till grunderna och det innebär att beståndsdelarna blir:
600 gram egenmald hyfsat marmorerad högrev
200 gram solbergärfärs
Nån form av fett fläsk, kanske lufttorkat, kanske rimmat
bladselleri, morötter och lök väldigt finhackade
mjölk
rött vin montepulciano d’abruzzoegen
tomatsås gjord på muttis körsbärstomater (troligen andra utan smaktillägg)
inte för mkt vätska, såsen ska mer steka än koka
ge det hela minst 3 timmar tillsammans i grytan eller pannan
3 dl grädde rundar av om behov finns
salt
peppar
Möjligen fuskar jag och använder ett par ugnsrostade kalvben för att ge lite mer köttsmak.
Och som ni ser, inga hemligheter här inte! Kommer jag på nåt i morgon får ni reda på det också.
Puss och kram,
Patrik
Köttfärssås: kärlek och kvalité
Ny köttfärssåstävling, många bra kockar inblandade, jag har inte en chans, men jag har en idé om vad jag, Gustav och Veronica gillar och jag tänker koncentrera mej på det.
Det senaste infallet är att hålla sej till grunderna och det innebär att beståndsdelarna blir:
600 gram egenmald hyfsat marmorerad högrev
200 gram solbergärfärs
Nån form av fett fläsk, kanske lufttorkat, kanske rimmat
bladselleri, morötter och lök väldigt finhackade
mjölk
rött vin montepulciano d’abruzzoegen
tomatsås gjord på muttis körsbärstomater (troligen andra utan smaktillägg)
inte för mkt vätska, såsen ska mer steka än koka
ge det hela minst 3 timmar tillsammans i grytan eller pannan
3 dl grädde rundar av om behov finns
salt
peppar
Möjligen fuskar jag och använder ett par ugnsrostade kalvben för att ge lite mer köttsmak.
Och som ni ser, inga hemligheter här inte! Kommer jag på nåt i morgon får ni reda på det också.
Puss och kram,
Patrik