Skip to content

Ännu en köttbit modell bäst

2012/09/08
by

Det kanske är lite tjatigt, men än en gång har jag kommit fram det perfekta sättet att servera ryggbiff på. Och det går till så här:

En bra stund innan det är dags att steka biffen smälter jag rejält med smör och skickar ner ett gäng krossade vitlöksklyftor i det. Låter det stå på låg till medelhög värme. Inte brynt smör. Smält smör med vitlök. Okej, efter en stund bryns mjölkämnena i smöret och ger lite nötig karaktär. Förstärks förstås av vitlöken. Detta är vitlökssmör, men smält, förstås. Förstås. Ställer i tallrikar i ugnen på 100 grader. Låter stå tills varma. Steker biffen. Tar ut tallrikarna. Häller smör på dem. Lägger en köttbit på varje. Toppar med den smörkokta vitlöken.

20120908-184746.jpg

Detta är (också) godast någonsin och för att ständigt vara påmind om det fick det bli min profilbild på Facebook.

6 kommentarer leave one →
  1. 2012/09/08 18:33

    Jisses, nu rinner snålvattnet trots nyss äten femrättersmiddag.

  2. 2012/09/14 18:32

    steker du biffen i vitlökssmöret eller i annan panna?

  3. 2013/01/12 19:43

    På bilden har du helt klart smör som inte är smält. Låter du en del av vitlökssmöret svalna och stelna?

  4. Olle permalink
    2013/01/14 21:51

    Vackert.
    Mycket trevlig blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: