Lammracks med senap bland annat
Jag gick tillbaka till Bourdainboken. För jag hade lammracks som jag styckat ut själv. Tillsammans med Kerim. Ur ett lamm som han fixat åt mig via T&J. Och som jag inte har betalat honom för ännu. Hur som helst. Skrapade revben ftw.
Och så vidare.
Saltade och pepprade. Olivolja och smör i panna. Olivolja först. Sen smöret. Stekte racksen på båda sidorna ordentligt eller sammanlagt 5 minuter. Eller brynte. Hällde ur pannan. Hällde i ett par dl rött vin. Reducerade. Buljong. Vitlök. Vanliga gröna färska kryddor. Reducerade långsamt till trög konsistens. Hackade timjan och rosmarin och strödde på racksens feta sida. Också dijonsenap. Färska brödsmulor. Ugnen 17 på 200 grader Celsius. Ut. Lät stå 10 minuter. Skivade upp och åt med potatisgratäng.
Såsen blev god men separerade sig. Eller vad det kan heta.