Chili på oxkind
Egentligen tyckte jag kanske inte att det var så mycket att blogga om, men så blev det gott och lite annorlunda än andra chili jag lagat och bloggat.
Väldigt mycket slänga ihop och låta stå i länge ugnen det här så det blir även den typen av recept.
2 oxkinder. Jag skivade dem i möjligen halvcentimeter tjocka skivor. Rimmade dem över natten i 1 tsk salt, 1 msk socker och 1/2 dl whisky av tvivelaktig kvalitet. Lät dem torka på hushållspapper och stekte dem hårt i talg. Grovhackade 2 medellökar, rev och hackade en liten rotselleri, hackade en liten bit ingefära. Fräste grönsakerna i fettet. Grillade rätt många 5 och 5 pepparfrukter (jalapeno, vanliga gröna och röda utan namn och habanero). Petade ut fröna ur frukterna och vitlökgojset ur vitlökarna. Ner med allt bland grönsakerna. Precis som köttet. Hackade lite blandad torkad chili, blandade med kajenn och rostad stött spiskummin och koriander. Täckte med vatten och sjöd upp. In i ugnen 125 grader. Sprang i väg till affären och köpte både krossade tomater och ale. Hällde en burk av det förra och en flaska av det senare i grytan. 1 msk kakao. 100-125 grader under uppsikt i sammanlagt 7 timmar. Späd med vätska vid behov.
Äta!
Oxkind är utmärkt som chililångkok om man skivar den som jag gjorde, helt sönderkokt tillsammans med lök och selleri.