Skip to content

Den goda kaprissåsen

2011/11/20

 

Det säljs från Italien importerad kapris i salt i en affär i närheten av min bostad. Det finns oxtunga i frysen. Detta får mig att göra en slags blanquetteliknande gryta på tunga smaksatt med karpis (nähä?). Det blir gott. Var riktigt noga med att ansa tungan ordentligt och använd i första hand biten närmast spetsen.

 

 

Det blir sås över. Använd till lamm eller kalv!

 

I vanlig ordning, veckolistan.

One Comment leave one →
  1. Maria A permalink
    2012/03/11 03:45

    Jag skulle servera såsen till en lammrulle, gjord på slaksida. Har man lassat 50 kg rimmad svintunga, ner i kokgrytan på ett äldreboende, äter man INTE tunga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: