Skip to content

Guldankan

2011/07/30

Guldankan ligger på Hornsgatan bredvid en sportbar. Tidigare hette de två HG och BG:s, men jag minns inte vilket ställe som var vilket. Kanske drivs de gemensamt fortfarande, kanske inte. Guldankan serverar hur som helst kinesisk mat och det förstår ju till och med jag att det är ett rätt vitt begrepp. Fokus ligger på anka. Förstås. Men även fläsk, nöt, lamm och anat finns på menyn. Dessutom har de en rubrik som kallas Kinesisk husmanskost med lever, njure, mage tarm etc.

Jag kan just inget om kinesisk mat, men det vi åt var gott.

Gott.

Grisöronen var knapriga, ankhuvudet mört och pilligt. Gristarmarna Kong Fu serverades så vackert att det gjorde ont bara att titta på dem. Ett Berg av rostade chilifrukter samsades med puffat ris och panerade tarmbitar. Rött och gult. Starkt (jag hoppade de flesta av frukterna) men väldigt gott. Den ugnsbakade oxfilén (utan starkt på inrådan av personalen) var väldigt väldigt god enligt Gustav. Serverades med diverse svamp. Rätt söta lättstekta fläskstrimlor serverades till små pannkakor. Också bra enligt uppgift.

Rekommenderas.

20110730-085211.jpg

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: