Skip to content

Vad jag gjorde med fläskfilén i lördags

2011/04/05

 

Jo, jag brynte den i smör i en stekpanna. Lade den åt sidan vartefter den blev fint brun. Lade tillbaka när allt var klart. Hällde på en dl calvados och tuttade på. Swoosh swoosh! Stekt kantareller i en angränsande stekpanna. Också i smör. Hällde grädde över fläskfilén och lät sjuda in lite. VRÄKTE svampen över fläsket och grädden.

Serverade.

det var ingen vacker fläskfilé

men när jag delade den syntes det inte

svamp från söder om sturefors nånstans

brynta

tillbaka

att elda med

Kaboom!

Kaboom!

gräddar

vräker

ihop

ät

2 kommentarer leave one →
  1. 2011/04/06 09:43

    Åh, fläskfilé äter man ju i stort sett aldrig nu för tiden, men ibland kan det vara otroligt gott. Flambering, det var också längesedan! För att inte tala om kantareller…

    • 2011/04/06 09:51

      Jag köper bara fläskfilé när det kommer med annat kött, som när det kommer med en halv gris. Det blir lätt torrt och tråkigt. I den här enkla rätten får man akta sig för det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: