Skip to content

Gorgonzolasmör, kanske

2011/04/05
tags: ,
by

 

Det var ju inte snällt att bara skriva gorgonzolasmöret där. Varifrån kom det?

Jo, jag ville ha nåt smör med lite grönmögelostsmak, men inte mycket, ungefär som Heston Blumenthal när han beskriver biff i en av perfektböckerna. Han varvar skivor av smör och nån sån ost och så serverar han det med köttet. Jag gjorde så att jag smälte gorgonzola i medelvarm panna och silade det genom en tesil ner över skivor med smör. Det blev milt med bara en antydning av gorgonzolasmak och det skulle jag vilja påstå är gott.

Godare än gorgonzolaglass.

smält osten lite

smält osten mer

och mer

och mer

sila ner den

över smör

låt dra och vispa ihop

Och där tog bilderna slut. Gojset som blir kvar i silen kan du tugga på.

2 kommentarer leave one →
  1. 2011/04/06 11:09

    Perfekt tips! Tack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: