Skip to content

Frukost: typ gratinerade gräddägg

2011/02/27

I en av mina senast inköpta kokböcker, The Breakfast Book av Marion Cunningham, hittade jag värsta LCHF-frukosträtten. Den fick mig att tänka på både mitt favoritnjurrecept och äggröra.

Enkelt. Ugn 190 grader. Smöra en ugnsfast portionsform per ägg. 1½-2 msk grädde i varje form. 1-1½ msk riven ost i varje form. Ett ägg i varje form. Ugnen upp till 12 minuter. Klart att äta.

Det går naturligtvis att smaksätta grädden lite. Boken föreslår rivet citronskal, men bara fantasin begränsar.

EDIT Glömde nämna att rätten kallas shirred eggs i boken och att jag precis fick reda på av Hanna att den utan ost heter oeufs en cocotte på franska och vet ni vad, det finns ett recept i Julia Childs Mastering the Art of French Cooking eller Det goda franska köket, då. ENDIT

3 kommentarer leave one →
  1. 2011/02/27 17:28

    Förutom osten så heter dessa oeufs en cocotte. Jättegoda! Går också bra att lägga stekt svamp under ägget, rök tärnad skinka eller annat gott, och att hälla på lite tryffelolja uppepå är supergott!

  2. 2012/04/14 12:05

    Bra tips detta som förgyllde frukosten i dag. Ska ha i lite hackad gräslök och svartpeppar nästa gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: