Hoppa till innehåll

Fläskkarré utsätts för Hughs behandling

2011/02/27

Beställde ekologisk fläskkarré i bit på 1,5 kg och den såg fin ut. Det visade sig senare att den inte hade den fettinspränging som jag är van vid att karré har, vilket gjorde att resultatet inte blev det perfektya, men jag är den jag är och delar med mig i alla fall.

Med Hughs behandling menar jag i det här fallet chockugnsstekning följt av en lite lugnare utfasning till önskad temperatur.

Har:
1,5 kg fläskkarré i bit (gärna inklappad med fänkål och salt).
3 gula lökar

Gör:
Sätt ugnen på max. Ställ in karrén. Låt stå i 15 minuter. Vänd. Låt stå i 15 minuter. Skiva lök under tiden. Sänk till 75-125 grader. Lägg lök under karrén. Låt gå till önskad slutinnertemperatur (om karrén har mycket insprängt fett är den mindre känslig för högre temp än om den har lite). Om du vill kan du lägga lite snabbförkokta (2 minuter) majrovor tillsammans med löken de sista 30 minuterna. Gottis. Den höga temperaturen i början tillsammans med fänkålen ger en trevlig lakritskänsla. Ät med brysselkål.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: