Hoppa till innehåll

Julia Childs daube d’agneau à la Provençale (lammgryta på provencalskt vis), del 1

2011/02/13

Den som vill läsa blablabla om en annan daube klickar här. Det var Elizabeth Davids. Det här är Julia Childs. De är olika. Och inte bara för att jag den här gången gjort lammvarianten.

För resten. Det visar sig att det finns två daube-recept à la Julia Child, ett i ettan och ett i tvåan. Det här är ettan, lite enklare.

Hade bråttom i morse så jag marinerade hela lammbogbladssteken. Sen, typ 8 timmar senare, skar jag den i bitar, marinerade den en lite stund till och påbörjade tillagningen.

Såhär:

lammbog i 3,5 dl vitt, 1 morot och 2 lökar plus salt och peppar


lammbog i bitar i marinadvätskan


marinadgrönt


½ kg sidfläsk


skivar sidfläsket


tack botten med sidfläsk


pudra köttet med mjöl, skaka av


avskakat


ett lager grönsaker


ett lager kött


repetera och toppa med två burkar tomater och nåra dl skivade champinjoner, häll marinaden och buljong så det täcker


175 grader i ugnen

Och det är där vi är för tillfället. Det tar nog några timmar för grytan att bli klar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: