Hoppa till innehåll

Låtlista – vecka 1, 2011

2011/01/10

Årets första lista speglar inte bara årets första vecka utan även de sista för 2010. December är intensivt inte bara när det gäller matlagning utan också när det gäller att utvärdera året musikmässigt. Mycket nytt ramlar in och jag hinner liksom inte ta del av det ordentligt.

Gör att jag hittar en massa grejer lite sent och det gör att mycket som spelas vecka 1 kommer från hela föregående år.

Ett exempel eller två: hela året har jag ju vetat att både Drakes och The-Dreams skivor var fantastiska, men under jullovet har de gått ännu mer på repeat än tidigare. Speciellt The-Dreams trilogi Yamaha/Nikki pt 2/Abyss spelas hela tiden. How to dress well upptäckte jag precis men Ready for the world släpptes i somras.

Men inte allt är gammalt. Hard Mix’s Callers, jj’s mixtape och G-Sides skiva exempelvis släpptes ju precis nyss. För att inte tala om Erik de Vahls version av Red Sleeping Beauty.

Så gamla grejer som de jag spelar med Alison Krauss håller jag utanför listan. Hon är för övrigt en av mina absoluta favoritsångare. I alla fall när hon inte gör skräp som det hon presterade med den där pudelrockaren.

Negative thoughts är iofs gammal och fanns med redan på nån EP 2009, men jag har lyssnat så mycket på Fabric 55 den här veckan och den sticker ut med sitt ”cancel cancel”, så den får liksom representera skivan.

Och så James Blake förstås. Vad som helst med James Blake, tack så mycket, men framför allt Wilhelms Scream.

Kingdom-mixen på Monster.

R Kelly och Love Letter, jag har fokuserat på kvintetten Radio Message, When a woman loves, Love is, Just like that och Music must be a lady, men nu är det Lost in your love som gäller.

Lite självklara grejer tillkommer.

Här är spellistan för resten. Förlåt att allt inte är med.

Länktips: How to dress well och Patent Leather Daddy.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: