Hoppa till innehåll

Lägga in sill, del 5 – currysill

2010/12/18

Så nu har du vattnat ur sillen, kokat lagen och rengjort burkarna. Nu är det bara själva inläggningen kvar. Mina två favoritinläggningar är Karin Franssons enbärssill och Fredrik Erikssons currysill. Nu currysillen.

Behöver:

  • Lag (1-2-3) gjort på
    • 1,5 dl ättiksprit
    • 3 dl socker
    • 4,5 dl vatten,
    • 1 lagerblad
  • 6 urvattnade sillar, skurna i 2 cm breda bitar
  • 1 dl majonäs (du kan använda köpt, men jag gör själv för då smakar det såå mycket godare)
  • ½ gullök, hackad
  • ½ vinteräpple eller juläpple som en del säger, rött litet äpple säger jag
  • 1 msk crème fraîche (du kan använda köpt, men jag… nä!)
  • 1 tsk curry
  • 5 syltlökar

Gör:

Blanda alla ingredienser utom lagen. Lägg i rengjorda burkar. Fyll på med lagen och skaka om. Låt stå minst 2 dagar i kylen. Det hela kommer att skikta sig med det räcker med att vända bukren ett par gånger innan servering så blandar det sig fint igen.

Såhär:


One Comment leave one →
  1. Fredric L permalink
    2010/12/18 23:29

    Om man tror sig ha vuxit från senaps-sill för att man inte längre gillar abbas bleka inläggning på äldre dar, så kan jag rekomendera Mannerströms recept (bla i Husmanskonst). Receptet är med strömming, men funkar lika bra med sill – men jag tycker att det är lite roligare med lite variation med strömming bland sillarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: