Skip to content

Lägga in sill, del 4 – enbärssill

2010/12/18

Så nu har du vattnat ur sillen, kokat lagen och rengjort burkarna. Nu är det bara själva inläggningen kvar. Mina två favoritinläggningar är Karin Franssons enbärssill och Fredrik Erikssons currysill. Först enbärssillen.

Behöver:

  • Lag (1-2-2) gjort på
    • 1,5 dl ättiksprit
    • 3 dl socker
    • 3 dl vatten,
    • 4 krossade enbär
  • 6 salta sillar, urvattnade, skurna i centimeterbreda bitar
  • 2 msk enbär, krossade
  • 1 stor lök, hackad
  • 2 msk gin (eller genever om du har)

Gör:
Häll gin i lagen. Lägg alla ingredienser utom lagen i rengjorda bukrar. Stäng, skaka om. Öppna. Fyll med lag så det täcker. Ställ i kylen minst 2 dagar. Perfekt lagom till julafton.

Såhär:

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: