Hoppa till innehåll

Enklast möjliga långkok – oxkind i rött vin

2010/12/13

Kanske inte enklast möjliga, eftersom jag inte kunde hålla mig och hade i svart trumpetsvamp och eftersom oxkind kanske inte är enklast möjliga kött att hitta på ICA/Coop/CityGross/Willys/Vi/Handlar’n/…

Men enkelt att göra för det står bara i ugnen efter att du:

  1. marinerat köttet i vin och vitlök
  2. torkat köttet
  3. hårdbrynt köttet
  4. fräst grönsakerna (vilka man nu vill det ska vara)
  5. hällt på vin
  6. hällt på buljong
  7. kokat upp
  8. ställt in i ugnen

Mouse over.

7 kommentarer leave one →
  1. 2010/12/13 10:14

    Ah, ser gott ut! Vår främsta lammpusher är Munir Livs i Skäris, men de kanske kan ta fram lite oxkinder. Vi åt oxkind på Rolfs Kök för inte allt för länge sedan och det var supersmarrigt.

    • 2010/12/13 11:20

      Oxkinder finns hos Sandströms i Söderhallarna och Latinamerikanskt livsmedel i Hötorgshallen.

      • 2010/12/13 20:44

        Har oxkinder också äckliga körtlar i sig som griskinder?

      • 2010/12/13 21:47

        vet inte, inget jag kunde se på de här bitarna, men de kan ju ha varit borttagna

        vet du hur de ser ut på griskinder, jag är lite osäker

      • 2010/12/14 18:23

        Ok tack!

Trackbacks

  1. Oxkind kokt i porter nästan men inte exakt enligt Mathias Dahlgren « Griskindspatrik
  2. Oxkind kokt i porter nästan som Mathias Dahlgren säger det « Griskindspatrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: