Hoppa till innehåll

Årslista # 1 – 10 album, mest

2010/12/12

Till en början vill jag bara erkänna att detta rätt mycket är en kopia av Billy Rimgards angreppssätt här. Kolla teori här. Och jag tror inte hundra på just den statistiska synvinkel i det här sammanhanget. Albumen kom vid olika tidpunkter och har därmed olika förutsättningar (R Kellys och Kanye Wests album kom ju bara precis nyss, men Radio Dept. redan i början på året). Last.fm (listan på länken kommer att ändras, är dynamisk med avseende på vad som spelas) är lite opålitligt när det gäller klassning av album (se exempelvi jj:s no 3 som förekommer på två ställen).

Objektivt är alltid subjektivt i alla fall.

Sen vill jag påpeka följande: Jag har inte rensat för gamla album. Nu är det så en gång för alla med all musiks tillgänglighet. Åren flyter ihop. Dåtida musik kan mycket väl kan vara samtida för mig och det här är mitt 2010, inte skivutgivningens. Detta märks tydligast av allt genom Alicia Keys närvaro överallt, men även genom Girls. Jag har inte heller korrigerat för några fel.

Ibland kommer inte den här listan stämma med min friserade/riktiga/falska årsbästa lista över album (jag hoppas den kommer snart).

Here goes. Med kommentarer vid behov.

1. The Radio Dept. – Clinging to Scheme

Det är förstås en fantastisk skiva, The Radio Dept. är ett fantastiskt band och jag älskar dem, men den stora anledningen till att de ligger överst på listan är att jag glömde spelaren på repeat över natten i somras. Lovar!

2. Alicia Keys – The element of freedom

Jag har lyssnat på Try sleeping with a broken heart regelbundet och otroligt mycket sedan jag upptäckte den på grund av ett tweet från Eric Goesta Rosén. Jag är honom vigt tacksam för det. Monumentalt jävla bra! Trots att den kom förra året.

3. Monty – 2010

Monty/Montt Mardié har gungat min värld i ett par år nu, speciellt hans tolkningar av R Kelly och Beyoncé. Detta spillde över på tidigt utgivna 2010, som trots sin förträfflighet kanske inte kommer att platsa på frisyrlistan.

4. Arcade Fire – The Suburbs

Okej, den finns inte på Spotify, vilket kanske är till dess nackdel,men jag har uppenbarligen lyssnat skitmycket på den i min telefon. Inte mycket att säga, gillar den. Speciellt We used to wait och videon.

5. Blackbird blackbird – Summer heart

Som jag tjatat om Blackbird Blackbird, som jag älskat (nästan) allt San Francisco. Klart de är med.

6. CEO – White magic

Sommaren var Eric Berglunds. Behövs inga förklaringar.

7. jj – no 2

Det här är ju lite konstigt, jag har lyssnat mer på no 3, men beror på att last.fm verkar delat upp den senare i två olika album. Skitbra är den ju förstås, men kom förra sommaren.

8. Girls – Broken dreams club

Starkt av en så sen utgåva att klättra så högt, men knappast överraskande.

9. Håkan Helltröm – 2 steg till paradise

Kommentar överflödig.

10. Beach House – Teen dream

Också en av hela årets favoriter.

Slutkommentar: helt okej, men den andra listan kommer troligen se lite annorlunda ut, jag har itne riktigt bestämt angreppssätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: