Skip to content

Mycket märkligt – späck, äpple och lök

2010/11/25


Jag tycker att det är lämpligt att använda späcket som ligger i kylen, som ligger i fänkålsfrön och salt. Jag tycker att det ska göras schmalz av det.

Googlar.
Läser i Fat.

Får ingen ordning på det. Bestämmer.

Det viktiga lite speciella med det här vetenskapligt framtagna receptet är att man måste måtta upp vattnet i en rätt liten gjutjärnspanna.

½ kg späck skärs i småbitar.
1 lök hackas.
1 äpple hackas.
Allt i gryta.
7,5 dl vatten måttas upp i gjutjärnspanna (helt fel mängd faktiskt, 1 dl räcker, jag vart tvungen att koka bort en del).
Häll över fett och äpple och lök.
Sjud upp på spis.
Ställ i ugn.
Resultat?

Observera också att just det här späcket legat med fänkåloch salt och peppar så det blir säkert katastrofäckligt. Eller inte. Jag sköljer av det först så att det värsta saltet försvinner.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: