Skip to content

Kycklingkorma – snabbt

2010/11/07
by

Brun mat kan vara så mycket. Den här korman, en blandning av recept i Jaffreys och Panjabis curryböcker, är ett exempel. Ljusbrun mat är det.

Stek en kanelstång och 1 msk kardemummafrön i jordnötsolja. Några minuter. Sen 600 gram kycklingbitar i omgångar. Kycklingen i gryta. Stek 2 skivade lökar, 8 hackade vitlöksklyftor, 4 msk kashewnötter, 4 msk skållade mandlar, 2 msk hackad ingefära, 1 msk malen spiskummin, 2 msk malen koriander i smör eller ghee. Häll allt över kycklingen i grytan. Vispa ur pannan med uppåt 1 dl grädde. Ner i grytan. 2,5 dl fetyogurt. Sjud 10 minuter på låg värme under lock. Högre värme tills vätskan borta, 5 minuter ungefär. 1,5 dl vatten. Stäng av, blanda ner 1 tsk garam masala och låt stå på plattan minst 5 minuter.

Servera.

Ät.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: