Skip to content

Köttkalas på Koster

2010/07/06
by

Mellangärde är en utmärkt grillbit. Platt. Nån slags hinna på varje sida som skyddar köttet från att brännas vid grill. Får inte inte bli genomgrillat (men…).

Kalvbringa med spjäll är också en fin bit att grilla.

Marinera spjällen i rejält med konserverade chipotlar, ketchup och olja.

MellanGärdet i josen av en citron och en halv lime och olja.

Stå ett tag.

Grilla.

Först spjället såhär: i stora bitar över riktigt hett glödande kol. 2 minuter på var sida. Därefter vid sidan om glödbädden tills lagom (jag vet, men det är ju så personligt).

När spjällen ligger vid sidan mellangärdet såhär: 3 minuter på var sida. Även om köttbiten är platt drar den ihop sig och blir förhållandevis tjock.

Skär köttet o munsbitar och servera på grillade tortillas tillsammans med salsa och kanske gräddfil och riven mozzarella eller annan ost.

Räcker gott och väl till 4-5 personer beroende på aptit.

Mycket bra kött från Latinamerikanskt livsmedel.

2 kommentarer leave one →
  1. Kristoffer permalink
    2010/07/06 12:25

    Hej,

    Och tack för en inspirerande och fin blogg. Du kan dock ha gjort dig förtjänt av en ny kamera?

    MVH,

    Kristoffer

    • 2010/07/06 13:55

      Tack. Njae, såna är dyra. Jag har funderat på ny kamera, men det skulle också kräva mer tid. Kanske när jag blir rik. Såhär på landet får iPhonen duga.

      P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: