Skip to content

Kyckling i vin med gräddsås

2010/06/01
tags:
by

Tänk vad lite (mycket) grädde kan göra.

Sjud 4 dl vitt vin (Trimbach Riesling funkar) med 3 msk kalvfond helt kort.
Kalla det buljong.
Bind en kyckling.
Peppra den.
Lägg den i en gryta.
50 gram smör ovanpå.
Häll 3 dl buljong runt kycklingen.
Låt stå i ugn i minst 1 timme (eller tills saften som kommer ut när du sticker den inte är rosa längre).
Koka lite rotfrukter och grönsaker i tur och ordning i 4 dl saltat vatten.
Lägg undan grönsaker och rotfrukter.
Spara vattnet.
Blanda det med kvarvarande buljong och 2,5 dl grädde.
Koka ihop till hälften.
Häll kycklingspadet från grytan i buljongen.
Koka ihop mer.
Skeda bort fett från ytan.
Skär upp kycklingen.
Servera kycklingen med rejält med sås och några grönsaker och rotfrukter.
Schyst!

Bilder i föregående tre inlägg.

Visst är det en förenklad version av Kronstams recept.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: