Skip to content

Pepprig grekisk pasta med skärbönor och ramslök

2010/04/25
tags: ,
by

Alltså det här är inte en grekisk rätt utan det är pastan i sig som lär vara grekisk. Köpt från nån nätbutik, lite märklig och blek. Men rätt god. Döenkelt och borde därmed platsa på Mymlans vardagsmatlista (tar mindre än 30 minuter och är dynggott, man kan byta ut allt mot sånt som finns i närbutiken så den kräver inga exklusiva råvaror).

Enkelt alltså.

Behöver:
Rejält med nykokt pasta.
Olivolja.
1 torkad röd pepparfrukt.
Ett knippe skärbönor, delade i 2 cm långa bitar (kan bytas mot frysta gröna bönor).
5 blad ramslök, strimlade (kan bytas mot lite hackad vitlök).
1 msk Smör.
Salt.
Mer olivolja.

Gör:
Stek pepparfrukterna i oljan på medelvärme i en kvart. Ångkoka skärbönorna i kanske 5 minuter (de ska inte vara klara, fortfarande lite tuggiga/gnissliga). Plocka bort pepparfrukterna från stekpannan och släng dem eller använd dem till något annat. Ner med den strimlade ramslöken. Rör runt. Ner med bönorna. Stek tills klara (jamen, jag vet, men det ÄR en smaksak). Salta. Rör ner smöret. Vräk ner blandningen i pastan. Servera. Med lite extra olivolja och flingsalt.

det ska inte vara så mycket blandning per pasta, oljan ärpepprig och ger smak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: