Skip to content

Locket som blev en Sunday Roast

2010/04/25
tags:
by

Picaña, picanha, rostlocket, rostbiffslocket, tri-tip, culotte, punta di trìangulo, den fina biten ovan på rostbiffen kan användas till mycket, grillas, kokas (tafelspitz) och naturligtvis ugnsstekas på låg temperatur och serveras som rostbiff. Jag gör på sätt och vis lte som Heston här och slängde in den i ugnen vid midnatt. Den har stått i 12 timmar nu och aldrig gått över 49 grader, pendlat större delen av tiden mellan 42 och 47. Förutsätter att man är som jag och inte känner ett tvångsmässigt behov av att gå ut i det vackra vädret.

Här början på det senare:

ett rostlock, ser rätt läskigtut med fettkappan

ett till rostlock

kryssa fettkapporna

salta

och peppra rostlocket

hetta upp pannan tills den ryker!!!!

bryn rostlocken, 2 minuter

varje sida

lägg dem i rostrack

lägsta möjliga värme på ugnen

låt stå i ugnen så länge som möjligt och låt aldrig kärntemperaturen går över 49 grader, tips: stäng av när den nåt 45

2 kommentarer leave one →
  1. Annica permalink
    2010/04/25 19:31

    För några år sedan kunde man köpa picanha på ICA Maxi (brasilianskt naurkött) men har inte sett till det sedan dess. Det var toppen att grilla!

    Så min fråga är var du hittat dessa till synes fantastiska bitar kött.
    🙂 annica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: