Skip to content

Mitt bästa potatisrecept

2010/04/17

Löjligt simpelt tävlingsbidrag. Potatis- och fänkålsgratäng, vännen.

Nä, det är inte mitt, det kommer någonstans ifrån, men vem minns? Det går att variera och det beror på potatisens beskaffenhet och ens längtan efter gräddighet eller knaprighet hur mycket vätska man vill ha. Man kan förkoka potatisen helt kort i grädde, mjölk, buljong eller absolut vodka om man vill men i stor alltså, såhär:

Ta potatis.
1 kg.
Ta fänkålsstånd.
1 st.
Skiva tunt.
Skiva längsmed.
Ta svartpeppar.
1 msk.
Ta fänkålsfrön.
1 msk.
Blanda.
Krossa.
Lukta.
Ta salt.
Efter smak.
Ta ost.
Riv.
4 msk.
Ta grädde.
2 dl.
Ta mjölk.
1 dl.
Eller andra proportioner.
Blanda.
Ta smör.
2 msk.
Ta gratängform.
Smörj.
Varva med potatis, fänkål, kryddor och ost.
I den ordningen.
Häll grädde/mjölk.
Över.
Ta mer smör.
2 msk.
Dutta.
Ta ugn.
200 grader.
Laga.
Lagom lång tid.
Tag valfri tillagad eller icke tillagad köttbit.
Ät.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: