Hoppa till innehåll

Boeuf au pistou (baserad på boeuf aux oignons)

2010/03/21

Det här är slutfasen av söndagsgrytan som jag påbörjade igår. Det handlar egentligen bara om att fixa till såsen och att servera.

Sila av spadet. Låt stå ett tag så att sås och fett skiktar sig (fett ovanpå sås, it’s all about density). Skeda bort fettet och använd till nåt annat nån annan gång. Skeda bort Reducera en aning om det behövs (min var perfekt men jag ville ändå). Vispa ner beurre manié tills såsen tjocknar, smaka av och konstatera att du gjort tidernas godaste bruna sås (brunsås). Vänd ner i grytan. Låt stå på värme i ugn 125 grader om du ska äta snart, annars kan du kyla.

Vid servering rör du ner pistou lite ojämnt sådär. Ja alltså, det hela är boeuf aux oignon tills pistoun tillsätts då det blir boeuf au pistou. Intressant?

Ät med nån kolhydrat (vi valde potatismos med konfiterad vitlök).

Allvarligt talat (och med risk för att avslöja att just jag är den person som Bacon skriver om) är det här den godaste köttgryta jag ätit och jag har ätit en del. Köttet och såsen, helt perfekta, men dessutom brutna av bettet i pistouns vitlök. Helt suveränt gott!!! Vi drack en Parallèle 45 till, inte kass heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: