Skip to content

Köttfärslimpa på ett lingons vis

2010/03/16

Eftersom det är Köttfärslimpans dag idag måste man äta köttfärslimpa. Jag tyckte ett lingons recept såg intressant ut, dels för att jag hade en massa kokta stora vita bönor i frysen och dels för att körsbärstomater i ugn är så väldigt gott. Nu blev det ju inte exakt som ett lingon beskriver det, eftersom jag:

  1. glömde köpa basilika.
  2. bytte ut oliverna på burkade hackade oliver och kapris.
  3. använde stora vita bönor istället för sojabönor.
  4. inte kunde hitta nån vettig ekologisk skinka.
  5. inte pressade vitlöken, inte på grund av någon ideologisk uppfattning utan för att vitlökspressen hade gömt sig bakom en gigantisk klädnypa som barn (eller vuxna med förstås) kan använda istället för ätpinnar.
  6. vräkte på med kanske dubbelt av tomater och bönor.

Men det blev fruktansvärt gott i alla fall, speciellt såsen/spadet från kött, tomat och bönor.

se till att mozzarellan får lite färg

One Comment leave one →
  1. 2010/03/17 10:27

    Hyste en stor skepsis till köttfärslimpa som jag tror kom sig av den otäcka variant som serverades i skolmatsalen. Diverse lunhrestauranger gör ju dessutom sitt bästa för att spä på aversionen…men köttfärslimpa kan ju vara helt fantastiskt! Min kompis man lagar en variant som sin ”Bjudrätt nr 1”. Otroligt god och saftig med en sås ”worth to die for”. Din / Sannas variant låter också väldigt god. Dags att lägga gamla aversioner på hyllan!
    Hälsar fröken Dill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: