Skip to content

Snabbstekt skirt steak ackompanjerad av långkonfiterad griskind

2010/03/13

De där köttbitarna med fibrer åt fel håll från ko. Goda. Nån gång flankstek, en annan onglet och nu en skirt steak. Orkar inte gå in på det djupare, det blir bara översättningsproblem och komplicerat, men enligt gubben på Sandström sitter skirt steaken innanför bringan, typ. Okej!

Nu har jag ätit den med långkonfiterad griskind, vars skinn jag krispade till i ugn inställd på 200 grader och grill, ugnsbakade stora vita bönor och stekt rödlök med fuskbalsamvinäger. Jag säger: behandla skirt steaken som flanken, de funkar utmärkt. Stek den alltså helt hastigt men hårt. Låt gå färdigt i medelvarm ugn. Jag säger även: smakskillnaden mellan skirt och flank är inte jättestor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: