Skip to content

Konfiterar griskind

2010/03/12

Du behöver en griskind, fett, gryta och ugn.

ingredienser

Du gör: smält fettet i grytan, lägg kinden däri, ställ grytan i ugnen (100-125), vänta.

tillagning

Servering är en annan fråga för ett senare tillfälle.

3 kommentarer leave one →
  1. 2010/03/13 07:31

    Konfitera har jag aldrig gjort. Det verkar spännande! Har en burk ankfett på lut i kylen. Så fort jag får tag på lämplig slakteridetalj ska jag konfitera så det ryker om det! Några tips (på slakteridetalj, förutom griskind)?
    Undrar Dillen

    • 2010/03/13 07:49

      vad som helst egentligen, men typiska styckdetaljer är fläsksida och anklår

Trackbacks

  1. Kan vara bra att använda det man har hemma – tankar runt rillettes « Griskindspatrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: