Skip to content

Supergod tomatbas

2010/02/27

Jag nämnde i senaste bloggoneseinlägget att man kan komplettera köttfärssåsen senare om man vill få mer tomatsmak, om man vill vinkla smaken åt något håll, syrligare, sötare, hetare…

Här ett exempel på en fantastiskt intensiv tomatröra som man kan använda i så fall, här helt utan (nåja) några andra smakämnen än tomat och lök. Om man vill kan man förstås komplettera ytterligare med balsamico, fänkål, chili, stjärnanis, kryddpeppar, nejlikor, etc., etc. Den går förstås även att använda som bas på pizza eller bara äta bara sådär med pasta.

hackad lök, grekiska krossade tomater, fett från bloggonesetillagning

smält fettet i medelhög gryta

i med löken och sänk värmen en aning, den ska puttra en anings aning

å så låter man alltså löken steka långsamt på låg värme i 1 timme

i med 1 kg krossade tomater

låt puttra 1 timme, lite högre temperatur mot slutet så den liksom steks lite

Och jag tycker nog att de grekiska tomaterna var finemang.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: