Hoppa till innehåll

Bloggonese – igen och igen och igen del 1

2010/02/06

Jag blev inspirerad av Peter Jägerbros bologneserecept. Förekomsten av en ambitiös bolognesevariant räckte för att min lust till ett omfattande köttfärssåsrejs skulle väckas igen. Jag hämtar en del (det långa köttfräsandet) från Peters recept, men skippar tomatkompottproceduren, en metod som så vitt jag minns kommer från Heston och som jag använt tidigare. Den här gången lägger jag extra energi på sofriton. 5 timmar stektid bara för grönsakerna. I Ad Hoc at Home beskriver Thomas Keller ett sätt att tillreda sofrito fast då enbart med lök och tomat, jag tillsätter morot och selleri förstås. När sofriton är klar häller jag av oljan och steker köttet i den.
Sofrito:


Fortsättning följer kanske!

About these ads

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 802 andra följare

%d bloggers like this: