Hoppa till innehåll

Bloggonese – igen och igen och igen del 1

2010/02/06

Jag blev inspirerad av Peter Jägerbros bologneserecept. Förekomsten av en ambitiös bolognesevariant räckte för att min lust till ett omfattande köttfärssåsrejs skulle väckas igen. Jag hämtar en del (det långa köttfräsandet) från Peters recept, men skippar tomatkompottproceduren, en metod som så vitt jag minns kommer från Heston och som jag använt tidigare. Den här gången lägger jag extra energi på sofriton. 5 timmar stektid bara för grönsakerna. I Ad Hoc at Home beskriver Thomas Keller ett sätt att tillreda sofrito fast då enbart med lök och tomat, jag tillsätter morot och selleri förstås. När sofriton är klar häller jag av oljan och steker köttet i den.
Sofrito:


Fortsättning följer kanske!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: