Skip to content

Grym coleslaw

2010/01/03
by


Videon finns här nu.

Hej!

Det var länge sen! Jag tänkte att såhär i efterjultider kan det vara bra att få ett verkligt schyst recept på coleslaw. Ni har ju fått en massa rödkål över och dessutom envisas Årstiderna med att skicka över huvud efter huvud med savoykål. Jaså, det blev endiver över trots en massa miri och lax eller ädelsostgegg? Okej, gör såhär:

Strimla ett fjärdedels rödkålshuvud och ett halvt savoykålhuvud med hjälp av en en mandolin. Hacka en en salladslök upp till halva det gröna. Samma med en endiv. Riv två morötter och en liten bit rotselleri. Blanda i en bunke.

Gör majonäs på en äggula, knappt en deciliter rapsolja, en dutt olivolja, en skvätt sherryvinäger, en pyttedutt tabasco, en tesked dijonsenap och salt. Blanda med en burk kräm fräsch, en matsked vitvinsvinäger, en tesked sellerisalt och en matsked socker.

Vänd ner kålegrejerna i såsgrejerna. Låt eventuellt stå i kylen.

Servera med pulledpork.

Pulled pork + coleslaw = gris + kål

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: