Hoppa till innehåll

Typ burgundisk köttgryta – nästan en normal boeuf bourguignon på Julia Childs sätt

2009/10/02

Och här kommer det utlovade receptet på boeuf bourguignon inspirerat av Julia Child. Bilderna säger nog det mesta men ett par kommentarer:

  • salt i marinaden är inte nödvändigt, eftersom det löser sig i vinet och man använder vinet senare blir sältan svår att kontrollera, nedan använder jag salt i början men jag skulle rekommendera att antingen rimma det marinerade köttet lätt i salt strax innan tillagning eller bara skippa saltet
  • köttmängden nedan är runt ett halvkilo nöt och typ 2 hekto fläsk, det räcker till ungefär 4 personer
  • testa med annan svamp
  • steklök är väl mer korrekt men det är så jävla jobbigt att skala
11 kommentarer leave one →
  1. 2009/10/02 23:41

    Ok, du vinner, du har flest bilder.

    Men var är de där öken, och ugg är det inte såna där fula skor? det blir väl inte gott i grytan?

  2. pipopp permalink
    2009/10/03 10:09

    Jag läser inlägget i GoogleReader.

    – Oj vad många bilder, men den här gången är de snyggt disponerade, tänker jag.
    Så kommer jag ihåg att dispositionen är nåt Reader gör alldeles på egen hand, helt oberoende av vad skribenten tänkt sig.

    Det blir till att gå in i inlägget på riktigt – och titta det var en massa text under bilderna också!
    Måntro om du använder WP:s inbyggda bildtext ….

    Nåja, grytsugen blir man. Verkligen.

  3. pipopp permalink
    2009/10/03 10:22

    Ähhh, jag menar att i tidigare inlägg du gjort har Reader strulat till i bildupplägget. Inte du.
    Inga missförstånd.

  4. 2009/10/03 10:32

    inga missförstånd! jag tar gärna emot tips

    så vitt jag vet använder jag wp:s inbyggda bildtext, när man har många bilder och inte vill lägg upp dem en och en blir det slöversionen (nåja, rätt jobbig den med) galleri, då ser texten ut att ligga u nder bilderna istället för inom ”ramen”, oklart jag vet, men jag kan inte förklara bättre

    tanken är ju dessutom att man ska via exempelvis reader få reda på att nu, nu finns det ett bra bildrecept på boeuf, dit kan jag återkomma och söka på annat, då kanske man går in på själva sidan, så gör i alla fall jag

Trackbacks

  1. Patrik och Julia – Boeuf Bourguignon « Patrik
  2. Daube à la Provençale « Patrik
  3. Bacon och fläsk och Julia Child « Patrik
  4. Boeuf aux oignons (märgpipa i gryta med lök och rhônevin) enligt Julia Childs « Griskindspatrik
  5. Blek fransk getgryta (Julia Childs Blanquette de veau à l’ancienne med kalv utbytt mot get) « Griskindspatrik
  6. Typ burgundisk gryta på lammbog (épaule d’agneau à la bourguignonne), med inspiration hämtad från Elizabeth David och Julia Child « Griskindspatrik
  7. 2010 in review « Griskindspatrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: