Nån slags sydafrikansk curry-kyckling i ugn
2009/05/13
Såhär går det till. Att skinna en kyckling är rätt knöligt. Att äta den är lätt. Förstås, det är ett enligt Madhur Jaffrey. Rätt het.
- Kyckling.
- Skinnad kyckling
- Snitta kycklingen djupt i bröst, lår och klubbor.
- Citron, vitlök, koriander, ingefära, chilli, spiskummin, chilipulver, salt och svartpeppar
- Mortla koriander, salt och spiskummin.
- Citron och olja.
- Mixa citron, olja, spiskummin, salt, chilli, ingefära, vitlök och koriander.
- Mariaden på kycklingen.
- Smeta in- och utvändigt.
- Mortla peppar och chillipulver
- pudra med peppar och chilipulver
- 60 minuter i ugnen, paper försök att täta en aning
- Av med locket, ytterligare 15 minuter i ugnen
- Servera
No comments yet