Hoppa till innehåll

Får i kål del 1

2008/09/27

Egentligen är det väl bara ett urgammalt sätt att göra världens godaste kål och lamm vänner, men jag hämtade det från Leif Mannerströms bok om husmanskost.

Lördagsmys med hela familjen och god öl och östgöta sädes och nu är jag lite för glad för att få iväg ett förståeligt recept. Men jag försöker.

Jag började morgonen med att sätta en stor ljus deg som inte blev ljus eftersom vetemjölet var slut (och jag har inga av de där exotiska ingredienserna), men nog hade jag samsikt från Hävla så då fick det bli siktbröd med sur vete och sur råg och därmed har jag bakat mitt första egenkomponerade (nåja) bröd och när jag skar upp det tyckte jag först att det såg inte så bra ut, men det var bra så: Grattis Patrik, du kan baka!

Sen slängde jag två lammbogar (eller lammbogsbitar) i vatten, kokade upp, hällde av och kokade upp. Kokade upp med nytt och kryddor, vitpeppar, kryddpeppar, nejlikor. 1,5 timmar. Lät stå.

Åkte med Gustav till Katarina Bangata och köpte lammfärs och lammlever, mer om det i morgon, kanske. Lit epersilja också, och mynta till te och sprit.

Vitkål, potatis, kålrabbi, kålrot, savoy, bryssel, schalotten, vitlök och kanske nåt mer i grytan. Koka 1,5 timmar. Lät stå. Spelade Super Mario Kart och Super Mario Galaxy. Kollade på Charlie och Lola. Kom Veronica hem från bokmässan. Åt fårikål med bröd och öl (NO pils, Dekoninck ale, punk och westmalle dubbel) och sprit.

Lyssade på Annika Norlin, Glasvegas och Håkan Hellström.

Som vi säger i det Hejdelind-Rydmanska hemmet: Det här är livet!!!

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: