Skip to content

Tajine med kyckling-Åh så gott!!!

2008/02/10

Ännu ett värsta unika receptet från Patrik vid Högalid:

Ta en hel kyckling. Smeta in den invändigt med 1 tesked salt, josen av 1 citron, 3 vitlöksklyftor (krossade), 1 litet knipper färsk koriander (finhackat). Smeta in den utvändigt med 1 stor gul lök (riven), 1 paket saffran (plocka bort förpackningen), 3 matskedar olivolja, 1 rejäl bit ingefära (riven). Låt marinera i kylen i minst en halvtimme.

Lägg kycklingen i din gryta (eller tagine om du har en). Häll över marinad och vatten tills halva kycklingen är täckt. Koka upp och sjud i 1 timme.

Värm ugnen till 200 grader.

Plocka ur kycklingen. Reducera det som ligger i grytan i säg en kvart. Lägg tillbaka kycklingen. Ös och lägg i ett gäng gröna oliver plus strimlat skal av 2 konserverade citroner.

In med grytan i ugnen. Låt stå en halvtimme.

Ät med couscous.

Nä inte så bra foto, nä, antingen konstiga reflexer, eller suddigt. Och det är svårt att få skinnet att hålla sej helt.

3 kommentarer leave one →
  1. Kinna permalink
    2008/02/14 12:57

    Åh, tack för tips om citronerna. Jag lade in citroner för 2 veckor sen och undrade just hur jag kunde använda dem. =)

  2. 2010/03/14 19:36

    När jag såg att du länkar till den där Felten tappade jag förtroende för ditt recept. Synd, för jag har också citroner att göra av med.

    • 2010/04/21 15:38

      haha! receptet har inget med felten att göra, han propagerar mot marinering i sitt inlägg som är en kopia från en kommentar hos matälskaren, där fick han svar på tal från lisa och han har inte hämtat sig än

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: