Hoppa till innehåll

Att stoppa ett hjärta

2007/06/15

Hela skulle dom vara, det var noga enligt Fergus. Hela var dom inte men dom var inte heller delade som grishjärtana häromsisten. Själva stoppningen var svår.

Början var enkel däremot, till fyra fyllda lammhjärtan:
hacka 3 röda lökar, hacka tre vitlöksklyftor, svetta i smör, tillsätt 2 dl rött och när vinet reducerat till hälften 3 hekto tärnat vitt gammalt bröd utan kant. Låt koka samman en kvart. Putsa hjärtana, bort med senaor, bort med överflödigt fett runt ingångarna. Nä, jag vet inte vad som är överflödigt runt ingångarna, men jag försökte. Sen kommer själva stoppandet, man trycker in gegga i ett hål och när man drar ut fingret följer 80 procent med tillbaka, väldigt kladdigt. All gegga gick inte åt vilket får mig att tro att det finns delar av hålrum i dessa lammhjärtan som fått vara utan fyllning. hur detta påverkar resultatet i form av smak och sinnlig njutning vet jag inte. Linda varje hjärta med tre skivor bacon så öppningen täcks.

Nu står dom i ugnen 180 grader, badandes i kycklingfond. Stekpannan täckt med folie.

Veronica och mina föräldrar får agera försökskaniner, men dom får ju flankstek med märg i morgon så dom ska inte klaga. Dom ska verkligen inte klaga.

One Comment leave one →
  1. Jessika permalink
    2007/06/16 09:06

    Åh du får en femma i betyg för att du fyllde HELA lammhjärtan (eller vilket hjärta som helst) med lökklegg.
    Jag menar, de kan ju inte vara stora, och så fylla två kammare ända ut i spetsen med lök och upp mot valven och sedan förmaken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: