Hoppa till innehåll

Mer hjärta

2007/06/14

Hahahaha! Jag hittade finfina små lammhjärtan på Latinamerikanskt livsmedel. Fergusboken föreskriver att de ska fyllas med lökgegga, lindas med bacon och ugnsbräseras för att serveras med mosad kålrot. Jag skippar kålroten, det är ju faktiskt juni, serverar en sallad till i stället. Receptet finns här men jag återkommer med beskrivning på mitt sätt när allt är klart och utvärderat.

6 kommentarer leave one →
  1. Jessika permalink
    2007/06/14 13:19

    Du kan väl rapportera eventuell skillnad mellan grishjärtan och lammhjärtan i termer av smak och sådär. Du vill inte ha mig på middag vad gäller inälvsmat, jag skulle förvandla alltsammans till en anatomilektion och hur kul är det?! Där är vänster förmak, och det VAR kranskärlen… *skrattar*

  2. Patrik permalink
    2007/06/14 13:38

    Jag räknar med rätt stor skillnad på smak

    Det kanske vore kul att ha dig över, man kan väl lika gärna prata om anatomin på nåt man äter som textur eller smak. Eller kanske i kombination: det märks ju tydligt att det här är vänster kammare, det måste ju vara mer arbetssamt att pumpa ut blod än att bara ta emot. (Med reservation för att jag är ingenjör och inte hjärtanatomist.)

  3. Jessika permalink
    2007/06/14 15:19

    Man kan ha sjukdomar som gör att höger hjärtkammare förstoras men de vanligaste sjukdomarna är ändå dem som får vänster kammare att arbeta för hårt och därmed förstoras. Och anatomi är kanske lika giltigt som textur och sånt, särskilt om man ska se till det där eländiga köttreportaget de hade i Gourmet.

  4. Jessika permalink
    2007/06/14 15:19

    Man kan ha sjukdomar som gör att höger hjärtkammare förstoras men de vanligaste sjukdomarna är ändå dem som får vänster kammare att arbeta för hårt och därmed förstoras. Och anatomi är kanske lika giltigt som textur och sånt, särskilt om man ska se till det där eländiga köttreportaget de hade i Gourmet.

  5. 2007/06/18 05:21

    Anatomi kan i viss mån hjälpa mot matäckel, gissar jag. Jag tror att en anledning till att jag har svårt för musslor är att jag inte begriper anatomin.

  6. Jessika permalink
    2007/06/22 19:41

    Anatomin på en mussla? Det är ett blötdjur, det finns inte så mycket anatomi, och den anatomi den har är lätt att beskriva. Vi får gå ut och äta och ägna oss åt något liknande någon gång. Fast minut inälvorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: