Hoppa till innehåll

Glömde visst berätta om när det brann i ugnen – Kafthah Meshwiyeh

2012/05/27

Kaftah är malt lammkött med lite kryddor och mycket persilja. Kan ätas rått förstås men även, som här, på spett.

Tänk på att blötlägga spetten om de är av trä. Annars kan de ta eld och det förekommer ju lite fett i färsen som i sin tis kan ta eld. Och det ena och det andra och panik och ”vad gör jag nu?” och in med plåt över plåten med fettet och så var det fixat. Nästa gång grillar jag i grillpanna på spisen.

Jävligt gott i alla fall.

1kg lammfärs
2mkt fint hackade (kanske till och med mixade eller rivna) gula lökar
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kryddpeppar
Rejält med persilja, ca 250 gram med stjälk, men finhackad stjälken borttagen (fattar?)
1/2 tsk svartpeppar
Salt

Blanda. Först färs å kryddor. Därefter blandning med lök å persilja.

16 bitar smetas upp på spett (blötlagda).

Detta är hämtat från bok av fantastiska Anissa Helou som är som bäst när hon förklarar hur omöjligt det är att få köttet att fastna på spetten.

Grilla på hög värme (på spisen eller i ugnen).

Ät med pitabröd och libanesiska röror som du antingen orkar göra själv eller köper. Tabboulleh!

20120527-110429.jpg

20120527-110528.jpg

20120527-110601.jpg

20120527-110626.jpg

20120527-110654.jpg

20120527-110718.jpg

20120527-110739.jpg

One Comment leave one →
  1. Örjan permalink
    2012/05/30 12:00

    Kan tänka mig att arbetarna på Chateau Musar ätit denna typ av rätt.

Lämna ett svar till Örjan Avbryt svar