Skip to content

Fantastiskt god lammbog med fikon och päron (fantastiskt god lammbog med fikon och päron)

2012/02/01

 

Så jag tog ut lammbogen ur frysen. Den var inte så stor. Det tog ett tag för den att tina. Jag försökte sticka in vitlöksbitar i små hål. Det gick så där. Antingen var hålen för små. Vitlöksbitarna för stora. Eller så tog benet emot. Det gick dock bra att smeta in bogen med salt och olivolja.

En helt normal början på tillagning av ett sjutimmarslamm. Alltså. 1 eller 2 skivade rödlökar. 1 gäng dunkade vitlöksklyftor. 1 par grovhackade torkade fikon. Lammbogen ovanpå. 1 par dl rött vin på det. Ugnen 150 grader. Med lock.

lammbog, salt, peppar, rött, torkade fikon, vitlök, olivolja, lök

hej då, vi ses (125)

Sköter sig själv.

Efter nästan 7 timmar kvartar jag 2 päron och 2 färska fikon. Lägger dem intill lammbogen. Droppar lite honung över och klickar lite smör. Låter gå i en halvtimme till. Utan lock. Öser någon gång under tiden. Plockar upp köttet. Silar av såsen. Kockar ihop den med lite vin. Lägger tillbaka köttet i grytan. Högre värme. Kanske 175. Utan lock. Häller såsen över. Toppar med hackad koriander. Äter med den smöriga couscousen.

färska päron, färska fikon, honung, smör

lite färg

sås

plus koriander

måltid

HELT OTROLIGT GOTT!!!

About these ads
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 803 andra följare

%d bloggare gillar detta: