Skip to content

Godast vitlökssmör

2011/09/02


Vad hände med den konfiterade vitlöken? Jo, den hängde i kylskåpet i väntan på bättre dagar, i väntan på att få delta i tidernas mest geniala vitlökssmör. I kväll var väntan över.

Vänner och bekanta, låt mig presentera smör smaksatt med vitlök och brynt smör. Det slutgiltiga beviset.

smör alltså


hetta upp en panna, rejält


släng ner 2 msk smör i pannan


vispa runt tills det slutar bubbla och blir lite brunt (bryn smöret alltså)


konfiterad vitlök


pressa ner vitlöken i en skål/tallrik/bunke/nåt


fzzzt, häll det brynta smöret över vitlöken


ner med mer, fast, smör


smält


smält


rör


kyl och rör runt emellanåt


ät med sked

About these ads
3 kommentarer leave one →
  1. Eric L permalink
    2011/09/03 22:55

    Jag och min tjej gjorde vitlökssmöret i dag och hade till fläskkarré och bönor. Gott! Tack för det.

  2. 2011/09/10 13:23

    lite off topic, men finns det nån bra kokbok som fokuserar på just griskött?

    • 2011/09/11 13:57

      jag har ett par sådana, ingenriktigt bra, men bruce aidells är helt okej, the complete book of pork heter den, stéphane reynauds pork & sons däremot är rätt sådär, fina bilder, men inte så tillförlitliga recept

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 802 andra följare

%d bloggers like this: