Skip to content

Vitvinbräserade griskinder med sparris och lök

2011/07/09
tags:
by

20110709-101117.jpg

Kinderna är inte närproducerade och jag vet inget om grisarna de kommer från. De lär ha mumsat ekollon, men mer vet jag inte. Små är de också, eller de levereras utan skinn och fett. Bara muskel och bindväv.

Men.

De är makalöst goda.

Skivar en skalad lök. Lägger i lilla grytan. Saltar kinderna. Lägger dem ovanpå löken. Lite fänkål. Lite vitpeppar. 1 dl vitt vin. Kokar upp. Ugnen på 150 i 3 timmar. Sista timmen utan lock. Eftervärme i två timmar. Värmer upp lök och kött i panna. Silar av såsen. Lite mer vin. Rätt mycket smör. Reeucerar och vispar.

Äter. Med löken. Och såsen. Och sparris.

Har det fint.

20110709-101126.jpg

About these ads
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 802 andra följare

%d bloggers like this: