Hoppa till innehåll

Spetskålssallad med blodgrapefrukt och schmalzkrafs

2010/12/12
by

Till skillnad från vitkålssallad med grapefrukt och ankfett innehåller spetskålssallad med blodgrapefrukt och schmalzkrafs inte vitkål men spetskål, inte vanlig grapefrukt men blodgrapefrukt och inte ankfett men schmalzkrafs.

Annars är det samma, inklusive sherryvinäger.

Med schmalzkrafs menar jag för övrigt krafset som blev kvar när jag nödgades smälta ner och sila av griebenschmalzen eftersom behovet av smält ister blev för stort. Jag skulle ju ösa kotlettraden. Rostad lök, äpple och fett alltså.

Obs! Om man vill ha krispet i krafset, håvar man upp det ur pannan efter att det avgivit en del fett men innan man har i blodgrapefruktköttet. Jag rekommenderar det.

About these ads
Inga kommentarer ännu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 802 andra följare

%d bloggers like this: