Skip to content

Sidfläsk i ugn med rivna grisfötter och katrinplommon

2010/01/21

Hej!
Jag misslyckades lite med det där istret jag skulle utvinna, som skulle smaksättas med fänkål. Jag lät nämligen lök gå med och lök klarar inte samma värme som övriga ingredienser utan liksom bränner sig lite. Speciellt som jag satt och spelade Mad World och blev lite uppjagad:

Cracklingarna som blev över blev goda trots den lite brända smaken och funkade fint till ugnspannkaka och jag valde att använda själva istret till fredagens ugnsbakade sidfläsk med trotter gear och katrinplommon. Men bara till att bryna 4 skivade lökar i. Ovanpå de brynta lökarna slängde jag två halvkilosbitar fläsksida och runt det hela kring 25 katrinplommon, en stor burk trotter gear och kycklingfond från söndagskycklingen. Lite madeira på det. Får stå i ugnen ett tag tror jag. 2 timmar. På mellanlåg värme (125). I morgon när jag kommer hem efter jobbet högre värme så vätskan reduceras.

Ska bli lite spännande. Linser till. Kanske!

About these ads

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 803 andra följare

%d bloggers like this: